IFK Skövde, segrare i PA. Foto: Viktor Ljungström

Skövde vann tempofattig final

Matcherna i Pojkar A brukar det ganska ofta vara tjuren Ferdinand varning på, full fart, ibland huvudet under armen men nästan alltid rolig pang pang handboll. Finalen mellan Skövde och Alingsås var tyvärr inte en representativ match utifrån den beskrivningen. Dock fick Skövdepubliken till slut glädjas åt en hemmaseger vilket säkert var det viktigaste för alla blåvita fans.

Skövde tar ledningen i finalen genom Pontus Andersson som går upp från högernio-position och visar att här måste Alingsåsarna vara med framöver.

Det blir lite av en mardrömsöppning för AHK som ligger under med 3-0 efter 3 minuter och dessutom får en utvisning. Man klarar dock upp att hålla situationen i status quo och efter 5.30 står det 4-1 till Skövde som ser avsevärt hetare ut och mer fokuserade, det gäller för AHK att snäppa upp om man vill vinna ta hem titeln.

Mina förväntningar på matchen var rätt högt ställda men nio minuter in i finalen står det 5-2 och matchen är en besvikelse. Tempofattigt, många misstag och nästan lite lojt.

Målgörandet släpper dock en aning i slutet av första halvlek och i halvtid leder IFK med 8-5. Vi ser fram emot en roligare och bättre andra runda. Det krävs mer av lagen för att få publiken med på noterna efter en lång helg i handbollens tjänst.

Andar halvlek börjar lovande, vi får se fyra mål inom loppet av 1,30 vilket kanske tyder på en tempohöjning, 10-7 till IFK.

Knappa 3,30 får vi äntligen se en delikatess, det är Alingsås Erik Andreasson som hoppar in från sin högerkant och trycker upp bollen i målvakten Petter Anderssons bortre kryss, målet innebar reducering till 10-8.

Men här går matchen in i ytterligare döperiod, väldigt lite händer och det tar närmare fem minuter innan det blir mål igen, efter 10.30 står det 13-10 till IFK då man får en utvisning, kanske AHKs sista chans att komma ikapp..?

Med 2,45 kvar reducerar Benjamin Helander till 13-11 och Alingsås lyckades i alla fall göra 1-0 på utvisningen, men säg den glädje som varar för direkt som IFK blir fulltaligt så gör William Kangas 14-11 och men 1,30 kvar är matchen över.

Finalen sluta med IFK-seger, 16-12 och efter slutsignalen utbryter en segerdans som hade mer fart än större delen av matchen. Synd att säga men så var det. Men man är förlåtna, det tar på krafterna att spela cup en hel helg och ibland tar bensinen helt enkelt slut.

I Alingsås var Benjamin Helander klart mest framträdande, inte minst för sina sex mål. I Skövde var målvakten Petter Andersson en av de bästa.

Final Pojkar A: IFK Skövde HK 1 – Alingsås HK 1 16 – 12 (8-5)

Skövde: Fredrik Hellichius 4, William Kangas 4, Pontus Andersson 2, Jacob Broborg 2, Albin Rosen 2, Albin Blomfeldt 1, Filip Johansson 1.

Alingsås: Benjamin Helander 6, Hampus Björkdahl 2, Erik Andreasson 1, Arvid Granath 1, Oscar Jansson 1, Gunnar Bodin 1.

Poängutdelning: 9 lag från 6 föreningar innebär att det delas ut ASICS CUPTOUR poäng till finallagen i klassen.

ASICS CUPTOUR POÄNG I SKADEVI CUP

IFK Skövde HK 60
Alingsås HK 20

Annons