Skogås skytt Viktor Bergklint gjorde fem av målen och valdes till sitt lags "matchens lirare".

Skogås starkast i finnkampen

P98/P99: Finsk ungdomshandboll är på frammarsch, men Skogås HK satte tillfälligt stopp för den. För i ”finnkampsfinalen” mot Sjundeå vann stockholmarna med 15-11 i Irstablixtens final.
– Jäkligt skönt att vinna, sa Skogås femmålsskytt Viktor Bergklint.

Sjundeå IF, från några mil väster om Helsingfors, hade vunnit samtliga sina matcher fram till finalen. Precis som Skogås. I semifinalen slog Skogås, från södra Stockholm, ut Borlänge HK med 18-10. Sjundeå slog ut Enköping HF med 15-8.

Väl i finalen höll de båda lagen jämna steg och turades om att vara i ledning, ställningen var ett mål upp för finländarna i paus (6-7). Siffrorna hölls nere då det var två bra målvakter på planen – Erik Lindersson i Skogås och Axel Renberg i Sjundeå. Men vid ställningen 11-11 så tog det stopp för de långväga gästerna. Lindersson spikade igen och Skogås vann till slut med 15-11.

Stor segerorganisatör var kraftfulle skytten Viktor Bergklint som hade bra tryck i både steget och skottet.

– Jäkligt skönt att vinna. Vi har spelat bra hela helgen så det var skönt att avsluta helgen med en guldmedalj, sa Bergklint som valdes till sitt lags matchens lirare.

Varför vann ni?

– Jag tycker att vi håller ihop det bra bakåt, och så springer vi på bra i andrafasen och det tröttar ut dem sen i andra halvlek.

Förutom att Bergklint är högerhänt så påminde han en del om Kim Andersson med farten i andrafasen då han flera gånger bara klev på och drog till med bössan. Som mer liknelser så gjorde han ett hårt arbete i försvaret och drog på sig bevakning framåt så att lagkamraterna kunde spelas fram i bra lägen. Dessutom Bergklint in ett underarmskott, som Kim Andersson efter axelproblemen.

Hur kändes det för egen del?

– Det kändes bra, och har gjort det hela helgen. Skönt att få trycka dit nåt mål, sa Viktor Bergklint.

Fem mål räknade jag det till?

– Jaha, haha, det kanske det var. Jag räknade inte så noga.

Ska ni fira guldet på något sätt?

– Nä, vi ska träna i morgon. Och om två veckor så är det serieslutspel så det är det vi satsar på nu.

Annons