F01-laget uppradade och Linn Hagberg till höger.

Sollentuna HK är på G

Klubben från norra delarna av Stockholm är nog för de flesta inom handbolls-svängen sedda som en av alla småklubbar som, typ, ”bara finns där”. Men något händer i klubben. Antalet spelare ökar och har ökat under ett antal år trots att man har enorm konkurrens av bland annat fotbollen på orten.

- Vi har något bra på gång i klubben, vi har blivit fler och vi trivs tillsammans, säger Linn Hagberg, en idrottstjej som provat på många idrotter men som fastnat för handbollen. Turligt nog för vår sport, för hon är en talang.

Sanningen ska fram, jag blev rätt överraskad då jag ögnade igenom anmälningslistan till Göteborg Cup dagarna före spel. Önnered, arrangören, har givetvis anmält i stort sett allt man har, sen finns Sävehof på plats med dryga 30 lag. Torslanda HK är också en klubb på G och tävlar med 24 lag och Hisingen-kollegorna Kärra HF har 14 lag anmälda. Idel storklubbar, eller åtminstone klubbar som man förknippar med breda och stora verksamheter. Men sen, vem hittade jag på plats fem bland klubbarna med flest lag, jo Sollentuna HK, sug på den du.

– Vi kom ner med fyra fulla bussar, avslöjar Linn.

Det ska bli spännande att följa Sollentunas framfart både i cupen och i framtiden. Jag träffade Linn och hennes lagkompisar minuterna efter att man förlorat den första matchen i gruppspelet mot Torslanda med 11-4.

– Det var vår första match för säsongen, vi är nöjda med resultatet trots förlusten, bedyrar Linn.

Då detta skrivs sitter jag med gruppspelstabellen framför mig, förlusten mot Torslanda följes upp med en seger över Heid/Mölndal. Sista matchen blev det förlust mot Kärra HF och totalt innebär det att man slutar sist i tabellen och det blir B-slutspel i morgon. Man möter KF Velebit i kvarten.

Håll ögonen på Sollentuna HK. Man kanske inte kommer att ståta högst på prispallarna runt om i riket, men man verkar ha hittat något som får ungdomarna att komma till hallarna, det är viktigt nog, speciellt i en tid då många tappar spelare. Håll ögonen öppna.

Annons