Spårvägens lagkapten Julia Dahlström kliver fram för att ta fram pokalen.

Bredden gav guld och 100 ASICS CUPTOUR-poäng

F99: Snacka om bredd i vinnarlaget Spårvägen. För förutom åtta olika målskyttar så räckte inte matchprotokollet till för alla namn och man fick ta till en extra rad.
– Vi har en stor variation med många individer i laget som är bra på olika saker på planen, säger Lovisa Stegius vars Spårvägen besegrade Skara med 17-15 i finalen av Irstablixten.

Finalmatchen mellan Spårvägen och Skara blev en spännande tillställning där båda lagen visade prov på bra spel, fart och att de kunde hota från alla positioner. Skara var hetast i början, ivrigt påhejade av sina stora supporterskara som bland annat hade med sig en tutande vuvuzela till Bombardier arena. Men vid ställningen 3-4 vände Spårvägen på matchen då skyttarna Lovisa Stegius och Olga Ekdal dundrade in två respektive ett mål till 6-4. Därefter släppte Spårvägen aldrig in Skara i matchen igen.

– Jag tycker vi vinner för att vi har ett bra samarbete, säger duktige målvakten Hanna Malmström.

– Ja, vi taggar varandra i spelet. När någon missar så säger vi bara något positivt så att man höjer varandra, säger Lovisa Stegius.

I paus var ställningen 8-6 till Spårvägen som till slut seglade iväg och vann med 17-15 då Skara putsade till sifforna på slutet. Skara hade innan dess försökt komma ikapp, men trots en väldigt fin målvaktsinsats från Karin Olsson och även av mittsexan Linnea Andersén så orkade inte riktigt västgötarna stå emot Spårvägen som roterade frisk på spelartruppen och hela tiden hade fräscha ben på planen.

– Vi har en stor variation med många individer i laget som är bra på olika saker på planen. Så jag tror definitivt att bredden var viktig, säger Lovisa Stegius på AlltOmHandbolls fråga om hur viktig bredden var.

Och inte minst så spelade Spårvägen väldigt bra och hittade luckor i Skaraförsvaret. Förutom nämnda spelare så förtjänar även niometarna Janet Belay och Amanda Eriksson, mittsexan Jessica Andreé och kantliraren Cecilia Pettersson extra beröm.

– Hela laget samarbetar. Vi har hängt ihop sedan bollskolan, även om några nya såklart har kommit in. Vi har en stomme och ett riktigt bra samspel, det är lätt att hitta varandra på planen, säger tremålsskytten Lovisa Stegius om varför de vann finalen och således hela turneringen.

– Och så har vi tränat hårt, lägger Hanna Malmström till som en viktig anledning.

Apropå bredd så finns det mer att ta av:

– Vi har två spelare till i truppen som inte kunde vara med den här gången, säger Lovisa Stegius.

Hur känns det att vinna finalen?

– Riktigt skönt. Allt bara rinner över när man står och väntar på slutsignalen, säger Lovisa Stegius.

– Att komma till final kändes helt okej, men att sen också vinna den var jätteskönt, säger Hanna Malmström.

Segern i Irstablixten innebär samtidigt 100 poäng i ASICS CUPTOUR-tabellen.

– Ja, det känns också skönt, säger Lovia Stegius.

 

F99, final

Skara HF-Spårvägens HF 15-17 (6-8)

Målskyttar Skara: Caroline Lundberg 4, Maja Thörn 3, Linnea Andersén 3, Hanna Johansson 2, Kajsa Ohlsson 1, Johanna Falk 1, Cajsa Björling 1.

Målskyttar Spårvägen: Lovisa Stegius 3, Amanda Eriksson 3, Jessica Andreé 2, Janet Belay 2, Olga Ekdal 2, Julia Dahlström 2, Cecilia Pettersson 2, Marie-Louise Dackeus 1.

Matchens spelare Skara: Karin Olsson (mv)

Matchens spelare Spårvägen: Janet Belay

Annons