Spårvägen HF

Spårvägens segerrecept

Spårvägen blev vinnare i F00-klassen av Göteborg Cup. I finalen besegrade man Lugi HF med knappa 10-9. Segerreceptet var ett offensivt försvar och ett brett lag. Speciellt de senare viktigt under en kraftkrävande cuphelg.

Klass: Flickor B1 (00)

Finalen blev inledningsvis en målsnål historia, efter att Karolin Söderberg gjort 1-0 för sitt Spårvägen tog det ett antal minuter till Lugis Alma Lennartsson kvitterat. Det var statskottet till att Lugi var i förarsätet resten av halvleken. Visserligen aldrig med mer än ett mål men dock.  Med minuten kvar av första halvlek får Lugi straff, fram kliver Ebba Svenson och stänker in 5-4, glädjen blir dock kortvarig för Lundalaget eftersom Felicia Balczar rätt omgående kvitterar till halvtidsresultatet 5-lika.

Första halvleks två bästa spelare var de båda målvakterna, Lisa Schenström i Spårvägen och Emilia Rekalos i Lugi.

Spårvägen inleder andra halvlek starkt och det är nog rent av där som matchen avgörs. Först gör Arina Redar 6-5 och sen gör Felicia Balczar sitt andra mål och ”Spårets” sjunde. I anfallet efter får Lugi ett fint läge men Lisa Schenström räddar och istället gör Arina Redar ytterligare ett mål för Spårvägen.  8-5 blir sen 9-6 med runt fem minuter var att spela.

Lugi kommer dock starkt på slutet och man är så när på väg att ta in hela försprånget men genom en snygg parad med 45 sekunder kvar att spela räddar Lisa Schenström segern till sitt Spårvägen.

Bäst i Spårvägen var redan nämnda Lisa Schenström, speciellt i första halvlek var hon bra, sen var även Felicia Balczar och Karolina Söderberg duktiga.

I Lugi var målvakten Emilia Rekalos riktigt bra, han hade totalt sju fina räddningar under matchen vilket ger en fin räddningsprocent. Sen plussar vi även för Ebba Svensson som var säker straffskytt och alltid farlig framåt.

Final F00 Göteborg Cup: Spårvägen HF – Lugi HF 10-9 (5-5)

Målskyttar Spårvägen: Karolina Söderberg och Felicia Balczar 3 vardera, Arina Redar, Smilla Vitsar 2 vardera.

Målskyttar Lugi HF: Ebba Svensson 4, Alma Lennartsson 2, Julia Backlund, Ellen Jakobsson och Ebba Svensson 1 vardera.

Poängutdelning: 

21 lag från 14 föreningar innebär att det delas ut maximalt med ASICS CUPTOUR poäng.

Genom segern får Spårvägens HF 100 ASOCS CUPTOUR poäng, lika många går till Lugi HF (finalplatsen ger 60 och ett lag i semin ger 40 poäng)

ASICS CUPTOUR POÄNG

SPÅRVÄGEN HF 100
LUGI HF 100
GW LANDSKRONA 40
SKURU IK 20
ÖNNEREDS HK 20
HK RYGGE (NOR) 20
TORSLANDA HK 20

Annons