Stenhård konkurrens skrämmer inte HK Lidköping

Konkurrensen i Göteborg Cup för A-flickor kan bara beskrivas som mördande. Sveriges sju bästa lag är enligt arrangören på plats och HK Lidköpings tjejer är ett av lagen som är redo för att blanda sig i toppstriden.

– Det är tufft, men vi får se hur långt det räcker, säger lagkapten Sofia Boström.

Som sista lag av A-flickorna gick Lindesberg och HK Lidköping in i Göteborg Cup på lördagsmorgonen. Och visst märktes det till en början att lagen inte riktigt hade trampat igång. Möjligen även ett visst mått bland tjejerna som spelar i den kanske tuffaste klassen Göteborg Cup har att erbjuda. Efter den trevande inledningen ökade dock Lidköping på trycket och västgötarna gick upp till en trygg ledning i halvtid.

– Det kändes bra, jag tycker vi spelade stundvis bra, kommenterar Sofia Boström lagets insats.

Lidköping följde upp första halvlekens spel med en minst lika bra andra halva av matchen och vann tillslut med 21-9. Senare i tuneringen kan dock laget från Vänerns södra strand vänta sig tuffare motstånd och tätare matcher. Flera lag har redan imponerat stort och det blir knallhårt i slutspelet. Men konkurrensen skrämmer inte kapten Boström.

– Det är bra att ha en sån här cup att komma igång på, att ha bra motstånd, konstaterar hon efter lagets första seger.

Håll utkik på AOH för vidare rapporter från getingboet som är klassen A-flickor så väl som övriga klasser i ASIC CUPTOUR första Diamantcup Göteborg Cup.

Annons