Stranden i Helsingborg gör sig beredd

Över 1300 lag har nu anmält sig till årets upplaga av OV Bechhandboll. Det återstå att se om förra årets rekorddeltagande med över 1500 lag överträffas.

Att sommaren nu så smått börjar ge sig till känna i landet framgår med all önskvärd tydlighet. De första ljumma vindarna smyger sig så sakteliga in från kusten och dagarna alldeles runt Valborg och första maj ger vädrets makter alla Sveriges invånare en föraning om vad som komma skall.

Om bara fyra veckor skall sjutton planer på stranden Fria Bad invaderas utav alltifrån skolungdomar som för första gången beträder en handbollsplan, till redan etablerade spelare i alla åldrar. Festen pågår i elva dagar och har även tävlingsklasser för särskolor, motionslag, företagslag o.s.v. Redan nu har vissa årgångar i skolturneringen fått stängas, men i övriga klasser finns det fortfarande platser kvar.

– Många ser detta som en perfekt möjlighet att avsluta inomhussäsongen med laget eller skolterminen med klassen på och samtidigt möta sommaren där den är som bäst – nämligen på stranden.” , säger Bengt Jönsson, som 2008 tiden var med och drog igång turneringen och som fortfarande är med och håller i trådarna. Han låter också meddela att det ännu är några dagar kvar innan anmälningstiden går ut nästa vecka.

Text: OV Beachhandboll

Annons