En bild från Göteborg Cup där HP Skövde 90 visade upp ett starkt försvarsspel.

Svårt att få HP-muren att rämna

HP Skövde 90 P01 besegrade Norrköping HK med 15-6. En av de största anledningarna var ett riktigt massivt och bra mittförsvar, det var en riktig mur som de gröna och tekniska Norrköpingsspelarna sprang in i titt som tätt.

- Vi är starka i försvaret och här för att vinna, säger William Leksell, en av pjäserna i betongförsvaret.

Jag kan ha gått på en nit…igen. Min plan då jag är på cuper är att försöka täcka in många klubbar, att skriva om olika klubbar, olika lag och på så sätt få en bra täckning. Alltså, man ska inte skriva om lag på lördagen som man tror kan vara i en final på söndag. Jag ramlade in på Lundbystrand i dag på förmiddagen och tänkte hitta ett P-01 lag som var lagom bra. Jag gick in till Lundbystrand plan 2, där spelade Norrköping mot ett lag i svart dräkt, man verkade rätt bra och hade dessutom ett gäng supportar, även de klädda i svart, denna match skriver jag om tänkte jag.

Redan i halvtid insåg jag att jag förmodligen gått på niten. Laget i svart var riiiiiiktigt bra,  HP Skövde 90 kan komma att ta hem hela rasket i Göteborg Cup. Man har ett fysiskt starkt lag med många olika spelartyper, stora tunga skyttar, teknik och snabbhet. Alla eller åtminstone de flesta ingredienser som är bra att ha om man vill bli riktigt bra i handboll.

En stor anledning till att man besegrade Norrköping HK i denna match var ett riktigt massivt och bra mittförsvar, det var en riktig mur som de gröna och tekniska Norrköpingsspelarna sprang in i titt som tätt.

I halvtid stod det 8-4 till HP och efter 30 minuter var siffrorna 15-6. Det var aldrig något snack om saken, vi behöver inte gå in i detaljer, det var bara så.

När jag skriver detta är gruppspelet avgjort. Mycket riktigt och som jag trodde toppar HP tabellen med tre raka segrar. I morgon möter man vinnaren mellan Ystads If och Önnered HK i kvartsfinal och även om jag riskerar att få skriva om ett lag två gånger så hoppas jag att HP går hela vägen. Varför? Jo för att jag brinner för småklubbarna, underdogen, de som ingen trodde på. Jag hoppas HP tar sig långt i Cöteborg Cup. Gärna hela vägen.

Annons