Marion Lindström, tremålsskytt i finalen.

Team Baden för svåra för Sävehof

Team Baden besegrade IK Sävehof i F00 finalen av Lundaspelen. Tyskorna vann med 14-9 vilket var ett rättvist resultat sett till både gruppspelet och denna final.

- Vi har spelat ruggigt bra försvarsspel tidigare under cupen, tyvärr gjorde vi inte riktigt det i denna match, förklarar Marion Lindström.

Finalen inleddes lite yrvaket från båda håll. Kanske inte så konstigt då man spelat mängder av matcher under mellandagana och nu ställdes man i en final halv nio på morgonen. Men det skulle bli mer ”vaket” ju längre matchen pågick…

Finallagen möttes även i gruppspelet och då vann Team baden med 13-9. Frågan var om det skulle gå samma väg i denna match eller om Sävehof skulle kunna ta revansch.

– Vi kände före finalen att vi helt klart skulle ha en chans, säger Marion Lindström om känslorna före finalen.

Lagen följdes åt under första halvlek. Sävehof var inledningsvis i ledning men sen kom Team Baden tillbaka och det såg ut som att man kopplat ett riktigt tungt grepp på Partille laget då man i halvlekens sista minut gjorde 7-4.

Men då klev Sävehofs vänstersexa Marion Lindström in i handlingen och i halvlekens sista sekund gjorde hon ett ack så viktigt reduceringsmål.

Det stod alltså 5-7 på tavlan inför andra rundan som inte mer än hunnit starta innan Marion återigen placerade in ett skott från sin vänsterkant. Två riktigt viktiga mål från henne och nu hade Sävehof vind i seglen.

Och det var från kanterna som Sävehof var som farligast denna match. För efter Marions mål var det kollegan på högerkanten (Louise Rundcrantz) som gjorde matchen helt jämn.

Men Baden kommer återigen tillbaka och rycker igen och nu börjar det luta starkt åt en tysk seger, på några få minuter går man upp i det som visar sig bli ett ointagligt målförsprång.

Med fem minuter kvar leder tyskorna med 12-8 och allt ser rätt säkert ut för dem. Då får Sävehof en gyllene chans.

Team Baden spelare faular vilket leder till utvisning och straff och som om det inte vore nog så dribblar man till det i Baden så att även målvakter blir utvisad (vet faktiskt inte riktigt varför, men tror att man åkte för maskning…konstigt var det i alla fall)

Men Sävehof-spelaren missar straffen och man lyckas inte heller att gjörna några mål kommande två minuter trots 6-4 övertag.

Där gick den sista chansen i stöpen och resten av finalen blev en enda låg transportsträcka mot tyskt segerjubel.

Redan nämnda Marion Lindström och Louise Rundcrantz får högsta betyget i Sävehof, speciellt för deras vassa avslut.

Genom segern erövrar IK Sävehof sina första ASICS CUPTOUR poäng för säsongen och därmed tar man sig upp i rankingens toppskikt. Redovisningen av poäng och rankinglistor kommer senare i veckan.

Final F00: IK Sävehof – Team Baden (TY) 9-14 (5-7)

Mål Sävehof: Marion Lindström, Louise Rundcrantz 3 vardera, Emmie Svensson, Beatrice Svedberg, Alva Uusvoog 1 vardera.

Annons