Halvtidsvila och coachens försök att hitta nycklar till seger.

Tempot blev Dalhems fall

Dalhems IF ställdes mot danska TMS Ringsted i FA slutspelets åttondelsfinal. Man försökte gå på knock genom att dra upp tempot och trycka i alla lägen. Tyvärr blev det ingen framgångsrik taktik denna gång utan danskorna kunde lugnt utmanövrera svenskorna och vinna rättvist.

Det syntes rätt snabbt vilket typ av match detta skulle bli. Dalhems IF försökte driva upp tempot och gick på snabba avslut medan danska TMS Ringsted var mer metodiska och drog ner på tempot. Skillnaden var tyvärr inte bara där utan den stora skillnaden var att danskorna betydligt oftare satte sina lägen medan skånkorna missade sina.

Hade Dalhem dragit ner till ett tempo som man bemästrade något bättre hade man kanske kunnat vara lite mer kontrollerade i sina avslut vilklet nog hade inneburit några fler mål framåt, det var speciellt viktigt att vara fokuserade i avsluten då den danska målvakten var riktigt duktig i denna match, det var inte bara det att Dalhem sköt rakt på henne utan det var många bra räddningar också.

Målmässigt så tog danskorna ledningen med 2-0, ett förövrigt riktigt annorlunda handbollsmål, tror nog aldrig jag sett nåt liknande. Den danska skytten drar på från dryga tio meter och träffar (o)turligt nog huvudet på en inspringande (egen) kantspelare och bollen går i mål. Det blev ett nick-mål alltså, fasiken vet om den inte blivit med i omröstningen som årets mål om man haft den på film…

Efter åtta minuter leder TMS med 5-2, en ledning som utökas till 8-4 i halvlek. Dalhemscoachen är engagerad i halvtid och gör nog allt han kan för att hitta lösningar på problemet. Men han lyckas inte…

Dalhem gör vad man kan i inledningen av andra rundan för att komma i kapp, men så fort man gör ett mål svara danskorna med samma mynt. I mitten av halvleken går matchen in i något som kan beskrivas som vinter-ide, inget händer, i alla fall inte målmässigt, danskorna kontrollerar händelserna och Dalhem hittar inte nyckeln för att dyka upp deras försvar.

Med knappt fyra minuter kvar gör danskorna 13-7 och sätter spiken i kistan. Matchen slutar 14-8 och Lundaspelen är slut för Malmölaget för denna gång.

Annons