Tobias Karlsson, handbollsstjärna i SG Flensburg-Handewitt och ny Salming Ambassadör

Tobias Karlsson ny Salming Ambassadör

Tobias Karlsson, kapten och vänsternia i tyska bundesligalaget SG Flensburg-Handewitt och före detta svenska landslaget med vilket han vann OS-silver i London 2012, har skrivit ett 2-års avtal med hårdsatsande Salming.

”Det känns otroligt spännande att vara en del av Salmings resa framåt inom handbollen. Jag hade redan som liten Börje Salming som en av mina stora förebilder inom idrotten. Satsningen hos Salming, nu senast EHF-samarbetet med Champions League och Euro samt synen på idrott stämmer väl med mig både som person och idrottare, därför känns samarbetet extra kul” säger Tobias Karlsson.

”En fantastisk värvning för Team Salming under ledning av Mattias Andersson” säger Thomas Nord, Head of Design & Creative Director på Salming, och fortsätter ”att få förmånen att samarbeta med Tobias i den rollen han har i ett av världens bästa handbollslag känns otroligt inspirerande. Tobias har förutom sina meriter och spelsinne en värdegrund som passar oss och varumärket Salming perfekt, jag tänker naturligtvis på hur han stod upp för tjejernas lika landslagsersättning men också mänskliga rättigheter i allmänhet och hbtq-frågan i synnerhet”.

”Sedan jag började samarbeta med Salming under 2013 har vårt samarbete utökats stegvis och ännu mer fokus blir det nu i sommar när jag avslutar min karriär. Jag ansvarar nu för Salmings handbolls-ambassadörer med målsättning att ta Salming till nästa steg” säger Mattias Andersson, och fortsätter ”Att vi nu lyckats knyta Tobias till Team Salming gör mig stolt, för jag känner honom väl och vet vilka kvaliteter han besitter både på planen som lagkamrat i SG Flensburg-Handewitt, men också som människa – mer komplett förebild finns inte i mina ögon”

Tobias Karlsson meriter:

Olympiskt silver London 2012 (Spelade i landslaget mellan 2006-2016)

Velux EHF Champions League mästare 2014

Svensk mästare med Hammarby 2006, 2007, 2008

Tyska Cupmästare 2015

Årets Handbollspelare 2013

Salming Sports AB är ett sportföretag som utvecklar, designar och marknadsför produkter för löpning, handboll, innebandy och squash under varumärket Salming, som man även är ägare till.

Sverige är hemmaplan och huvudkontoret är beläget i Sisjön, Göteborg.

Försäljning i Sverige sker genom sportfackhandel såsom Intersport, Stadium, Team Sportia, XXL samt specialister som tex Runners Store, Klubbhuset och Assist.

Export sker i dagsläget till ett 60-tal länder, varav tre sker genom egna dotterbolag – Tyskland, Kanada och USA.

Egen retail sker genom Salming Concept Store i Askim Göteborg och Salming Concept Store på Kungsgatan 19 i Stockholm samt genom e-handel.

Management: Tomas Solin VD, Thomas Nord Marknads- & Designchef

Annons