Lillpite IF jublar efter segern i Rallarcupen. Övre fr. v: Elin Marklund, Siri Rönnqvist, Alyssa Södereld och Aline Bergstedt. Nedre fr v: Lovisa Hellgren, Filippa Lundström, Ida Stenberg, Thea Nyström, Wilma Bergstedt och Maya Stenvall. Saknas: Sanna Skarin och Melissa Boman.

Ett gäng glädjespridare

”Vårt lag består av tolv glädjespridare – en fantastik grupp som gör tränarrollen till ett nöje”, säger Therese Hellgren som är en av tre tränare för Lillpite IF:s F04-lag som för en tid sedan spelade Rallarcupen.

Vi uppmärksammar C-ungdomslag som spelar i cuper som ingår i Svenska Cuptouren, vi kallar konceptet Next generation och denna gång har vi valt att ringa upp Lillpite IF F04 som deltog i Rallarcupen som man för övrigt vann.

Hur många spelare har ni?

– Vi har tolv spelare i truppen och de flesta har spelat handboll sedan knattetiden, en av dem har börjat i år.

Hur många ledare finns runt laget?

– Vi är tre ledare som hjälps åt, två av oss är föräldrar medan den tredje är en före detta målvakt i klubben.

Har ni någon föräldragrupp?

– Två föräldrar håller i och fördelar arbetet runt laget, fixar då vi har arrangemang, organiserar då det ska säljas saker och så vidare…

Berätta om ert lag…

– Vi tränade i går kväll och jag berättade om att du ville skriva om laget så jag frågade dem vad jag skulle säga. De var tre saker som de ville poängtera, att alla får vara med, att ingen är utanför och att vi har roligt.

– Det var lite roligt att de lyfte fram dessa saker för det är just det som vi försöker jobba med, vi bygger allt på att det ska vara roligt, vi har inte så många spelare så det gäller att vi kan erbjuda en rolig och bra verksamhet om vi ska lyckas behålla dem i framtiden.

– Men att skapa glädje i denna grupp är lätt för spelarna är själva glädjespridare så dem gör jobbet lätt för oss.

Hur ofta tränar ni?

– Vi tränare två pass i veckan och försöker ha med bollen i allt vi gör och sen försöker vi använda övningar som är matchlika.

Hur tänker ni om cupspel och seriespel?

– Eftersom vi har långa avstånd till cuper så blir det inte så många, men vi spelade i Rallarcupen och sen blir det några lokala cuper i närområdet. Sen är det så att vi ju spelare åtta sammandrag under säsongen och dessa är ofta med övernattning vilket blir lite av en cupupplevelse.

Laget i Rallarcupen:

Det var bara fyra lag med i klassen där alla mötta alla i gruppspelet, Lillpite vann gruppen och sen fick man möta Kiruna HK i semifinal vilket blev en rätt enkel match, i finalen ställdes man mot norska HK Landsås och precis som i gruppspelet blev det Piteåseger.

Kolla in lagets hemsida

Annons