Torslandas A-flickor vann finalen i Kortedala Cup och firade med "ringen".

Torslanda inledde cuptouren med full pott

Poängjakten i ASICS CUPTOUR gick på högvarv under söndagen i Valhalla i Göteborg. För det var där finalerna i försäsongsturneringen Kortedala Cup avgjordes – och i FA-finalen blev det poängrassel för Torslanda som finalslog Kärra med 20-9.

FA-klassen i Kortedala Cup bestod av totalt 20 lag fördelat på 13 föreningar. Det innebar att finalsegraren skulle håva hem maxantalet poäng för en guldcup i ASICS CUPTOUR. Och som ni redan förstått av inledningen på artikeln så blev det segrande Torslanda som fick med sig 75 poäng efter att ha besegrat Kärra med 20-9 i finalen.

– Jättehärligt, jublar Torslandas kantspelare Oliva Augustsson.

Varför vann ni finalen?

– Det är för att vi fått nya tränare och det har gått väldigt bra med dem. De har gjort oss till ett komplett lag, säger Olivia som likt undertecknad inte hade full koll på hur många mål hon gjorde.

Knappt en handfull lär det åtminstone blivit för Olivia Augustsson under finalen som präglades av tufft och fysiskt spel. Flera tvåminutare delades ut då inget lag ville ge bort något gratis. Torslanda krigade bäst och med tuffingen Kajsa Jonasson och lurige skytten Kajsa Lindström i laget kunde de rycka ifrån sina derbymotståndare från Hisingen.

Kärra satte 1-0, men efter det gjorde Torslanda fem raka mål och gick till pausvilla med 9-4.Kärra fick viss kontakt då det ett tag stod 13-9, men Torslanda stängde efter det igen försvaret och slängde bort nyckeln för Kärra gjorde efter det inga fler mål. 20-9 slutade matchen i favör till Torslanda.

– Jättekul att vinna en cup och roligt med en bra start ihop de nya tränarna, säger högerhänta Olivia Augustsson som var säker i läget – trots att hon spelade på högerkanten.

– Äh, det är inga problem. Jag kan spela överallt, säger hon om att spela på ”fel kant”.

Men efter i dag får den kanten snarare kallas för helrätt.

Se hela rankingen här

Annons