Oscar Schultze, Kevin Rosén och Gustav Fryklund jublar efter cupsegern.

Tre bakom revansch och cupseger

I gruppspelet vann H65 Höör mot Heid/Mölndal, men i Kortedala Cup finalen visade samarbetslösningen mellan 031-klubbarna att man var ett strå bättre när det gällde, och det var tre spelare som stod för det mesta både bakåt och framåt vid finalsegern 23-15.

I gruppspelmatchen hade Heid/Mölndals storskytt Kevin Rosén satt sig i respekt hos skåningarna så man inledde matchen med att punkta honom. Det gav dock Heid/Mölndals Oscar Schultze ytor och på nästan egen hand tog han laget till en 6-1 ledning. Han låg bakom fem av de sex första målen, tre mål på egen handboll två målpass.

Vi ska inte heller glömma målvakten Gustav Fryklunds inledning av matchen. Den var suverän och han höll även riktigt hög nivå under resten av finalen.

I det skedet av matchen hade Höör-coacherna insett det fruktlösa i att punkta Rosén. I halvtid ledde Heid/Mölndal med 12-4!

Heid/Mölndal är en samarbetslösning mellan BK Heid och Mölndals HF. De båda klubbarna har haft problem att få ihop egna ungdomslag så en samarbetslösning på ungdomsnivå blev lösningen. En bra sådan tydligen för nu har man förutom guldet i Kortedala Cups A-pojkklass även erövrat de första ASICS CUPTOUR poängen.

– Det känns grymt roligt att vi både kunde vinna och dessutom få en bra start på touren, säger Oscar Schultze innan de rusar iväg till prisutdelningen i Valhallas A-hall.

Under andra halvan blev H65 Höör vassare och tack vare främst två vänsterhänta spelare, Viktor Friberg fyra mål och mest kanske killen med det dansklingande namnet Fillpö Finn Pöpke som gjorde sex mål.

Oscar Schultze gjorde nio mål medan Kevin Rosén gjorde fem mål. Förutom dessa skarpskyttar hade Heid/Mölndal fem målskyttar.

Heid/Mölndal erövrare 45 poäng medan IK Baltichov fick ihop 15 poäng. Se hela rankingen här

Annons