Önnereds HK HK vann PB1-klassen i Aranäs Open 2016, nu utmanar man om titeln i Åhus. Foto: Aranäs Open

Två hotar bakifrån

Inför Åhus Beachhandboll Festival Pojkar B1 (01): H43 Lund leder rankingen före duon Önnereds HK och Eskilstuna Guif. Skåningarna har ett försprång men det finns en rimlig chans för Göteborgarna och Eskilstunakillarna att tippa H43 från tronen i den sista cupen.

Cup/klass: Åhus Beachhandboll Festival Pojkar B1 (01)

Förutsättningar i cupen för Svenska Cuptouren: 18 av 37 klubbar som deltar i Åhus finns på rankinglistan över klassen och tre av dem har inför den sista cupen chans kan ta hem titeln Svenska Cuptouren Mästare.

H43 Lund leder rankingen och man ligger 100 poäng före duon Önnereds HK och Eskilstuna Guif. Alla tre ställer upp med flera lag så alla har chansen att erövra rätt många poäng vilket (trots att H43 har slagläge) ger en rimlig chans för Göteborgarna och Eskilstunakillarna att tippa H43 från tronen i den sista cupen.

Aktuella rankinglistor

Förutsättningar poängutdelning i Åhus: 67 deltagande lag från 37 klubbar innebär att vi delar ut 100 poäng till segraren, tvåan får 60 poäng. De lag som åker ut i semifinal får 40 poäng och de som åker i kvartsfinal får 20 poäng.

Deltagande klubbar och resultat i klassen

Regler

Kommande cuper i Svenska Cuptouren

Sociala medier: Tagga era inlägg/delningar med #åhusbeach och #svenskacuptouren samt skriv en kommentar så har ni chans att få den publicerad i våra kanaler.

Annons