Tyresö vann klassen P01 i Irstablixten efter finalvinst mot H43.

Nyårstaktiken fick favoriten H43 på fall

P01: Med hela tre cupsegrar i pågående ASICS CUPTOUR var det inte konstigt att H43 Lund sågs som en av de stora favoriterna inför Irstablixten. Men uppstickaren Tyresö ville annat.
– Vi var som en nyårsfest, vi smällde på högt och mycket, sa matchhjälten Gustav Marqvardsen som kontrade in avgörande 15-14 med bara sekunder kvar av finalen.

H43 har vunnit årets förening två år i rad för hela ASICS CUPTOUR och ligger bra till även den här säsongen. Men de behöver fortfarande kämpa för titeln då det i stället var Tyresös P01:or som tog hem maximala 100 poäng i och med finalvinsten i Irstablixten.

Men det så länge jobbigt ut för Tyresö, anledda av bombaren Axel Ingerskog. H43 ledde med 9-5 i paus och såg då ut att gå mot sin fjärde cupseger den här säsongen.

– Det är alltid jämnt mot H43, vi hade torskat två matcher och spelat en oavgjord mot dem innan finalen. Det är alltid kul att möta dem, skönt att vi vann nu, sa matchens ohotat bäste målskytt Axel Ingerskog i Tyresö som gjorde elva av målen.

Inte konstigt att han trivs mot H43.

– Det var ingen bra första halvlek, men sen när det väl gällde så körde vi verkligen på, sa Axel Ingerskog.

Många mål från Axel Ingerskogs bössa, men matchhjälten blev någon helt annan. Nämligen Tyresös Gustav Marqvardsen som i ett friläge satte dit 15-14 med knappt tio sekunder kvar på matchuret efter en nervös avslutning från båda lagen. För övrigt hans första mål i matchen.

– Jätteskönt att sätta dit den! Det var verkligen ett bra försvarsjobb som gjorde att jag fick det sista läget, sa Gustav Marqvardsen.

Vad tänkte du när du kom i friläget?

– Att nu måste den verkligen in.

Och in, det gick den. Till stort jubel hos den stora Tyresöklacken på läktaren.

Annons