Bred trupp – en av anledningarna till Sorunda IF:s ASICS CUPTOUR-guld enligt tränaren Mikael Jarvin.

Unga allroundspecialister tog hem klassen

F99: Sand, gräs och golv – tjejerna i Sorunda IF bemästrade alla underlag. Totalt 210 poäng fick ASICS CUPTOUR-vinnarna ihop efter segrar i Eken Cup och Aranäs Open samt finalplatser i Skadevi Cup och Åhus Beach.
– Det känns kul, speciellt i och med att vi spelade med 00-laget i 99-serien, säger tränaren Mikael Jarvin.

Sorunda IF:S 99-lag låg länge mellan plats 7 och 12 i totalställningen. Men när det väl började dra ihop sig mot slutet av säsongen så visade det sig att laget, som kommer från ett område mellan Stockholm och Nynäshamn, i allra högsta grad var en guldkandidat.

– Vi började tänka på ställningen lite mer när det började dras mot slutet med Eken Cup och Åhus Beach. Så då var det kul att det slutade som det gjorde, säger tränaren Mikael Jarvin.

Extra intressant är att det unga laget plockat poäng och gått långt på så många olika underlag. Skadevi Cup spelas ju inomhus, Aranäs Open och Eken Cup på gräs och Åhus Beach så klart på sand.

– Vi satsar verkligen och tränar på det varje år. Just att få till tre olika säsonger med inomhus, grässäsong och beachhandboll. Det är ju nästan tre olika sporter. I Sorunda, den här lilla byn, så antingen rider tjejerna eller spelar handboll. Så det gäller att göra det intressant med lite annorlunda träningar på olika underlag, då blir det roligare också.

Finns det någon beachplan i närheten?

– Vi har snackat med en markägare så vi tränar i ett sandtag. Vi går i ordning linjer, krattar, plogar och springer också i backarna. Det är inte lika mjukt som i Åhus, men vi blir väl förberedda för det blir bra varmt i sandgroparna, säger Mikael Jarvin vars Sorunda IF var ett av nästan tio lag som hade chansen att ta hem ASICS CUPTOUR inför avslutande Åhus Beach.

Finalplatsen skulle visa sig vara tillräckligt, och till slut blev segermarginalen 45 poäng ner till tvåan H43 Lund.

– Det är en stark säsongsavslutning vi gör. Vi höll även på att ta oss till steg 5 i 99-klassen. Så det var skönt att få lite revansch för det och vinna det här i stället.

Vad är det som gör att ni vinner hela ASICS CUPTOUR?

– Att vi har en bredd i laget. Just nu är vi 22 stycken totalt med en 98:a, två 99:or, 15 00:r och fyra 01:or.

Och apropå bredd så blev det medalj för Sorunda IF:s tjejer även i 00-klassen, där de tog nästan lika många poäng – 200 stycken. Bland annat efter ett guld i Åhus Beach. Men Kärra var ostoppbara i den klassen och det fick räcka med ett silver och ett guld.

– Det är starkt att bli både etta och tvåa i de två klasserna. Tjejerna tycker om att vara iväg på cuper och att träna och ha det kul ihop. Och så fick vi fem spelare från Handen i slutet av förra säsongen som skulle tränas ihop till cuperna. Och det kommer bli en styrka nästa säsong, säger tränaren Mikael Jarvin.

Annons