Helgi Michael Magnússon

”Vi ser det som ett bonusår”

Den nya samarbetslösningen mellan HK Silwing/Troja och Huddinge HK gör debut i Göteborg Cup men efter två spelade matcher är man fortfarande utan seger och det man visat upp imponerar inte.

- Det kommer att ta lite tid att få ihop allt, vi ser denna första säsong som ett bonusår, säger tränaren Helgi Michael Magnússon.

Som jag skrev om i försnacket inför Herrjuniorklassen i Göteborg Cup, så deltar en samarbetskonstellation mellan de två 08-klubbarna HK Silwing/Troja och Huddinge HK. På lördagens bevaknings-schema stod två matcher och självklart var jag ”tvungen” att under den ena kolla in det nya laget.

Förväntningarna var rätt högt ställda men det syntes redan vid uppvärmningen att det lag man skickat till Göteborg inte riktigt är av den kaliber jag hade hoppas på. Under förlustmatchen mot Halmstad Handboll (11-15) blev det än tydligare.

Silwing/Huddinge-tränaren, islänningen Helgi Michael Magnússon, avslöjade efter matchen att man i Göteborg saknar en mängd spelare som under helgen träningsspelar med HK Silwing/trojas division ett lag vilket självklart förklarar en hel del.

– Vi har en bred trupp med runt 30 spelare och det kommer att ta lite tid innan allt är på plats, vi ser detta första år som ett bonusår, betonar Magnússon.

Jag ser med spänning fram emot då Huddinge/Silwing fått till det och då det blir dags för spel i JSM, man har många bra spelare i truppen och med alla på plats borde det räcka ganska långt oavsett i vilka tävlingssammanhang man ställer upp i. En cup är ingen cup så det som man visar upp i helgen är säkerligen inte ens nära den färdiga produkten.

Och så lite kort om matchen då…

Ja det var ingen höjdarmatch spelmässigt men det var (nästan) som alltid då juniorer spelar, tuffa satsningar och lite all over the place-handboll som i sig själv är rätt underhållande. Det är bara att hålla i hatten helt enkelt.

Första halvlek var målsnål och det på grund av lite risiga avslut och tack vare bra målvaktspel. Halmstads målvakt hade fem räddningar medan S/H:s hade hela åtta. Efter 20 minuters spel och halvtidsvila stod det 7-6 till hallänningarna.

I andra halvlek gjorde Halmstad två ryck som gav dem tremålsledningar. Den första efter cirka sex minuter lyckades S/H täppa till rätt snabbt men då den andra kom efter 15 minuter var det go natt.

I skrivande stund återstår två matcher i gruppen och med tanke på det jag sett och hört om lagen så ska det mycket till om inte det blir HK Eskil och IK Sävehof som går till A-slutspel. Man möts i en gruppfinal klockan 19 i kväll. Det kan vara en match som kan vara värt att kolla in för den som befinner sig i Göteborgstrakten. Jag skulle inte bli helt förvånad om lagen även finns med i morgondagens final i klassen. Man finns på var sin sida i lottningen så det kan hända, men å andra sidan kan allt hända, det är trots allt juniorhandboll vi snackar om.

Annons